Wie is Dethmer Kupers?

Voorkomen is beter dan genezen. Als zelfstandig bedrijfsjurist zet ik mij in om problemen tegen te gaan of verdere escalatie ervan te voorkomen. Immers, procederen loont niet. Benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend via onderstaande knop contact met mij op.

Dethmer Kupers

Persoonlijk

Ik ben geboren en getogen in Groningen. Zoals het een echte noorderling betaamt, heb ik van nature een nuchtere kijk op zaken en ben ik pragmatisch ingesteld. Deze karaktereigenschappen gecombineerd met mijn betrokkenheid benut ik ten volle in mijn werk. Na mijn studie Rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen ben ik in de advocatuur aan de slag gegaan. Ik ben vervolgens gedurende 15 jaar als advocaat werkzaam. Per 1 januari 2015 ben ik uit de advocatuur gestapt. De reden om niet meer als advocaat werkzaam te zijn, was ingegeven door mijn sterke behoefte om niet meer te (hoeven c.q te moeten) procederen. Immers, procederen loont niet. Sindsdien zet ik de kennis en ervaring die ik in de advocatuur heb opgedaan over hoe zaken zodanig fout konden lopen waardoor een gerechtelijke procedure een ultimum remedium werd, in, om dat bij mijn opdrachtgevers juist te voorkomen.

Visie

Mijn werkmotto is: voorkomen is beter dan genezen. Ik zet mij in om problemen tegen te gaan of verdere escalatie ervan te voorkomen zodat mijn opdrachtgevers niet onnodig veel tijd, geld en negatieve energie kwijt zijn aan het (laten) oplossen van uit de hand gelopen juridische aangelegenheden. Procederen loont veelal niet: het duurt lang, kost vaak veel geld, vreet negatieve energie en je weet nooit vooraf wat de uitkomst ervan zal worden. Ik geloof voorts in duidelijke directe communicatie en een transparante manier van werken. Door bijvoorbeeld vaste prijzen te hanteren zijn de kosten (en baten) voor mijn opdrachtgevers direct duidelijk.

Werkervaring & rechtsgebieden

Ik ben gedurende 15 jaar werkzaam geweest in de advocatuur, waarvan de laatste zes jaar tevens als partner/maat van de maatschap van een middelgroot advocatenkantoor in de stad Groningen. Als advocaat heb ik mij toegelegd op het ondernemingsrecht en vastgoedrecht. Nadat ik per 1 januari 2015 uit de advocatuur en het kantoor ben gestapt, ben ik verder gegaan als zelfstandig bedrijfsjurist met de focus op dezelfde rechtsgebieden ondernemingsrecht en vastgoedrecht. Opdrachtgevers kunnen sindsdien nog steeds bij mij terecht voor juridische ondersteuning en begeleiding bij:

– bedrijfsovernames (via aandelen-/activa/passiva-transacties) of bedrijfsbeeindigingen
– samenwerkingscontracten of de beeindiging ervan
– herstructureringen, buitengerechtelijke schuldsaneringen en pre-faillissementsituaties
– aan- en verkoop van onroerend goed
– huurrecht

Educatie

In 1999 heb ik de studie Recht & Bedrijfswetenschappen van de faculteit Rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen afgerond. Als advocaat ben ik jaarlijks bijgeschoold op de voor mij relevante rechtsgebieden. Sedert 2015 ben ik aangesloten bij de beroepsorganisatie voor bedrijfsjuridisch adviseurs NEVOA die eveneens verplicht om jaarlijks een bepaald aantal opleidingspunten te behalen. De opleidingen die ik in de loop van de tijd heb genoten, zijn:

2015 – heden Permanente Opleiding NEVOA, diverse opleidingsinstellingen
2003 – 2014: Permanente Opleiding Advocatuur, diverse opleidingsinstellingen
2009 – 2010: Specialistenopleiding Onroerend Goedrecht, Grotius Academie Nijmegen
2007 – 2008: Leergang Insolventierecht, Postacademisch Onderwijs Rijksuniversiteit Groningen
2000 – 2003: Beroepsopleiding Advocatuur
1994 – 1999: Recht & Bedrijfswetenschappen, faculteit Rechtsgeleerdheid, Rijksuniversiteit Groningen